Здобувачі ДДУВС – серед переможців обласного конкурсу есе «Вивчаємо елементи нематеріальної культурної спадщини світу»

Новини університету

У Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури відзначили переможців та фіналістів обласного конкурсу есе «Вивчаємо елементи нематеріальної культурної спадщини світу».

Конкурс проводився з нагоди 70-річчя членства України в ЮНЕСКО, на виконання вимог Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини. У ньому взяли участь близько 100 учасників з 35 закладів освіти і культури області, серед яких було обрано 16 фіналістів. В своїх есе вони розповіли про країну, де побутують елементи нематеріальної культурної спадщини, їх назву та опис, інформацію про те, в якому списку ЮНЕСКО вони перебувають, про їх носіїв і висновок, чому обрано саме ці елементи та чим вони вразили найбільше.

Співорганізаторами конкурсу виступили управління з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, Дніпровський державний університет внутрішніх справ, громадська організація «ЖІНКИ плюс», КЗВО «Дніпровська академія музики» та Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури. Крім того, були започатковані спеціальні номінації від Почесного консульства Австрійської республіки в місті Дніпро та Почесного консульства Литовської Республіки у місті Дніпро.

З вітальним словом захід відкрили начальник управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради, депутат Дніпропетровської обласної ради, кандидат наук з державного управління Лілія ГИРЕНКО та помічник ректора Дніпровського державного університету внутрішніх справ з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО. «Ми прагнемо підвищувати рівень інформованості здобувачів вищої освіти про діяльність ЮНЕСКО у сфері культурної спадщини та елементів нематеріальної культурної спадщини, які визнані ЮНЕСКО. Обізнаність молодого покоління у цих питаннях – підтримка та пропагування багатонаціональних культурних здобутків світу», – зазначила Лілія ГИРЕНКО.

Переможцями конкурсу стали і здобувачі вищої освіти ДДУВС Орина КОВІНЕНКО та Олена ЛУК’ЯНЕНКО. Роботи можна побачити на обласному туристичному сайті tourism.dp.gov.ua та на сайтах і сторінках у соцмережах співорганізаторів конкурсу.

 

 


107