ДДУВС та Академія Фольке Бернадотта уклали Меморандум

Новини університету

Представники Дніпровського державного університету внутрішніх справ та Академії Фольке Бернадотта (FBA) уклали Меморандум про взаєморозуміння, що відкриває нові перспективи співпраці в галузі безпеки та освіти між Україною та Швецією.

На зустрічі були присутні представники ДДУВС та керівництво FBA, а саме: перший проректор Ігор МАГДАЛІНА, директор навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Володимир ШАБЛИСТИЙ, завідувачка кафедри цивільного права та процесу Кристина РЕЗВОРОВИЧ, спеціаліст реформування сектору безпеки Андреас БЕРГ та керівник програм FBA в Україні Карін ГЬОРАНССОН СЕДЕРСТРАНД. Мета зустрічі ˗ підписання Меморандуму про взаєморозуміння та обговорення подальшого співробітництва з Дніпровським державним університетом внутрішніх справ.

Під час зустрічі було висвітлено діяльність обох установ та наголошено на перспективності співпраці у сфері підготовки фахівців з питань безпеки та правопорядку. Ігор МАГДАЛІНА, перший проректор ДДУВС, звернув увагу на особливості освітнього процесу під час воєнного стану та зміни, що відбулися у підготовці поліцейських. Зі свого боку, Карін ГЬОРАНССОН СЕДЕРСТРАНД наголосила на пріоритеті програм для України зі сторони Міністерства закордонних справ Королівства Швеції.

Академія Фольке Бернадотта має багаторічний досвід у розробці програм з підготовки фахівців з безпеки та може забезпечити високу якість навчання через проведення досліджень та залучення партнерів різних сфер (українські, міжнародні, аналітичні центри, громадські організації, органи місцевого самоврядування, консультанти, практичні працівники поліції). Важливим, на думку Академії, є методологія викладання, тому вони відкриті до обговорення та можуть ділитися своїм досвідом.

Однією з ключових тем обговорення було довгострокове партнерство з FBA, насамперед – створення спільного міждисциплінарного курсу «Безпека громади у воєнний час» для запровадження в освітній процес Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Цей курс спрямований на підготовку фахівців, які зможуть ефективно діяти в складних умовах та забезпечити безпеку громади. Також обговорювалася організація короткострокових спеціальних курсів і тренінгів для поліції із залученням як експертів з FBA, так і з інших міжнародних інституцій, з якими Академія має партнерські зв’язки.

Відповідно до Меморандуму планується співпраця в напрямку розробки міжнародних освітніх програм і проєктів, обмін досвідом і перспективами щодо освітнього процесу, сприяння обміну науковою інформацією тощо.

Сторони узгодили план дій щодо імплементації спільного міждисциплінарного курсу. Спільна робота має на меті зміцнення безпеки та правопорядку в Україні, що є надзвичайно важливим у сучасних умовах.

 

 


128