Культурне дозвілля курсантів ДДУВС

Новини університету

У рамках програми вихідного дня курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали художні виставки та переглянули військову трагікомедію українського виробництва.

Здобувачі 2 курсу інституту ознайомилися з роботами харківської мисткині Тетяни Пухнавцевої: її виставка під назвою «Обірваний край» експонується у галереї «Артсвіт». Майбутніх правоохоронців вразило незвичне поєднання кількох графічних технік, а також унікальні об’єкти лендарту, що звертаються до японської філософії кінцуґі.

Курсанти 3 курсу завітали до Дніпровського Будинку мистецтв, де відкрилася всеукраїнська виставка акварелі під назвою «Весняний розмай». Здобувачі побачили близько 140 робіт, виконаних 43-ма авторами з різних куточків України. Серед представлених пейзажів – карпатські краєвиди, європейські вулочки та навіть місцевий яхт-клуб «Січ». На думку здобувачів, акварель є однією з найскладніших художніх технік, яка підкорюється тільки справжнім професіоналам.

З метою національно-патріотичного виховання курсанти переглянули фільм «Позивний Тамада», що розкриває історію українського добровольця, його цілковиту трансформацію внаслідок повномасштабного вторгнення. За словами здобувачів, жанр трагікомедії був трохи незвичним, проте влучним: адже навіть у найскладніші часи українці зберігають відмінне почуття гумору.

 

 


59