«Запобігання та протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству на рівні громад»: у ДДУВС відбувся тренінг

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Захід проведено для представників профільних установ та працівників Національної поліції Дніпропетровської та Запорізької областей.

Тренінг відкрили помічниця ректора з гендерних питань Лариса Наливайко та фахівці з мобілізації громад Михайло Карелін та Олексій Скворцов.

Тренерками виступили доцентка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань, фахівчиня з питань протидії домашнього насильства Аліна Гаркуша та старша викладачка кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, практична психологиня, супервізорка ГО «СП «Разом» Катерина Мітченко.

Під час сесій тренерки висвітлили питання нормативно-правового регулювання запобігання домашньому насильству та захисту постраждалих, а також існуючі ризики у сфері гендерно зумовленого насильства, пов’язані з воєнним станом в Україні. Увагу учасників сфокусували на основних принципах та інструментах допомоги постраждалим, особливостях застосування методики «Зелена кімната» та моделі «Барнахус».

За запитами учасників, окремо розглянули організацію корекційної роботи з кривдниками та подальші напрацювання задля поліпшення стану реалізації направлення кривдника для проходження програми для кривдників.

Дводенний тренінг організовано програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у партнерстві з Дніпровським державним університетом внутрішніх справ у межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Учасникам вручено відповідні сертифікати.

 

 


98