У ДДУВС відбувся ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-Поліцейський»

Новини університету

Заходи були організовані Департаментом освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровським державним університетом внутрішніх справ.

До фіналу обласного етапу за напрямом «Джура-Поліцейський» долучилися понад сімсот учасників, які склали 64 роя. Захід розпочався з урочистого шикування на стройовому плаці ДДУВС. Учасників привітали представники обласного керівництва, сил сектору безпеки і оборони, закладу вищої освіти.

Ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ звернувся до учасників та побажав їм сил, наснаги, спортивного азарту, перемоги.

Змагання проходили протягом чотирьох днів за трьома напрямками. В рамках інтелектуально-мистецького комплексу «Козацькі забави» учасники демонстрували знання з історії України та козацтва в інтелектуальній вікторині «Відун».

Комплекс «Козацька звитяга» містив військово-прикладні елементи – конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», під час якого кожен рій демонстрував вправність у виконанні стройових елементів, презентував назву та ройове гасло. Учасники випробовували свої сили у подоланні «Смуги перешкод», вивчали матеріальну частину автоматичної зброї та змагались у стрільбі.

Особливість змагань – поліцейсько-прикладний комплекс – поєднав поліцейський квест «Вартові правопорядку» та поліцейський базовий навчальний курсу «Використання БпЛА».

Під час проходження квесту учасники мали розкрити імпровізований злочин, виконуючи завдання на кожній із локацій, де отримували підказки, відновлюючи знищене фото, використовуючи гаджети для зчитування qr-кодів, надаючи допомогу умовному постраждалому тощо.

У рамках проходження курсу із використання БпЛА учасники дізналися про види, будову та функції безпілотних літальних апаратів, відпрацювали первинні навички керування за допомогою симуляторів.

Фіналісти ІІ етапу захищатимуть честь Дніпропетровщини на всеукраїнських змаганнях.

 

 


30