Представники ДДУВС взяли участь у тренінгу за участі керівників МВС України

Новини університету

Дводенний тренінг було організовано для інструкторів, що проводять заняття із ветеранами війни. Учасники змогли отримати теоретичні знання щодо психологічних аспектів роботи з ветеранами та методичні особливості здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації.

Захід організовано за сприяння Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства молоді та спорту України.

Тренінг пройшов на базі Національної академії внутрішніх справ за участі державного секретаря МВС України Інни ЯЩУК, заступника очільника МВС Леоніда ТИМЧЕНКА, керівника Департаменту освіти науки та спорту МВС Олександра ТАРАСЕНКА та інших представників системи МВС.

Від Дніпровського державного університету внутрішніх справ участь взяли завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки Віктор БОГУСЛАВСЬКИЙ та викладачка Маргарита ЧОБОТЬКО.

Під час тренінгу обговорено важливість впровадження культури розвитку адаптивного ветеранського спорту, зазначено, що повернення до життя через спорт – один з найдієвіших видів адаптації героїв.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід ТИМЧЕНКО зауважив, що створення умов для соціальної реабілітації ветеранів – це пріоритет для МВС України, дуже важливо, щоб ветерани відчували себе знову переможцями, тож дуже важливим елементом в цьому процесі є тренер.

Державний секретар МВС України Інна ЯЩУК акцентувала увагу на тому, що ветерани заслуговують на найкращі умови для відновлення здоров’я та інтеграції у суспільство, тому одним із пріоритетних напрямів роботи з ветеранами є розвиток адаптивного ветеранського спорту в органах системи МВС.

Директор Департаменту освіти, науки та спорту МВС Олександр ТАРАСЕНКО зазначив, що це питання морального обов’язку суспільства перед тими, хто віддав своє здоров’я задля захисту України, та важливий крок на шляху до соціалізації й інтеграції у цивільне життя ветеранів війни.

Олександр ТАРАСЕНКО повідомив, що вже визначено 8 спортивних локацій у закладах вищої освіти МВС для тренувань з ветеранами в різних куточках України. До занять вже залучено 128 ветеранів війни, з них 50 людей з інвалідністю.

На заході також були присутні ветерани системи МВС, кожен з яких поділився своєю історією отримання поранення на фронті та як спорт допоміг їм швидше повернутися до життя, зокрема – і через можливість брати участь у змаганнях.

На тренінгу також розглянуто психологічні аспекти роботи з ветеранами, питання реабілітації, види допоміжних засобів тощо.

Крім цього було проведена демонстрація практичних вправ та комплексу занять, які можуть бути використані у роботі з ветеранами та особами з інвалідністю.

Робота з ветеранами в сфері адаптивного спорту вимагає кваліфікованих фахівців, які володіють не лише спортивними знаннями, але й розумінням специфічних потреб ветеранів.

По завершенні тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


75