Ректор Дніпровського державного університету внутрішніх справ взяв участь у презентації стратегії створення безбар’єрних безпекових просторів

Новини університету

У Дніпропетровській області відкриють чотири безбар’єрні безпекові простори, де рятувальники, поліцейські та лікарі навчатимуть дітей правильному поводженню в надзвичайних ситуаціях та наданню домедичної допомоги. Участь у презентації взяв ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ.

Перший безбар’єрний безпековий простір має відкритися у Миколаївській громаді в Синельниківському районі вже у липні 2024 року. Після запрацюють ще два – у Новомосковській та Чумаківській громадах. Там з дітьми буде займатися мультидисциплінарна команда – педагоги, лікарі, поліцейські, рятувальники та психологи.

За словами заступника начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Надії ЗАДОРОЖНОЇ, кожен із таких просторів матиме всі зручності для осіб з інвалідністю. Вона акцентувала увагу на тому, що доступна освіта для всіх – це і є безбар’єрність.

Вже незабаром почне працювати мобільний інклюзивно-ресурсний безпековий центр Sensory Bus, який надаватиме допомогу дітям у далековіддалених куточках області.

Як стверджує авторка стратегії Анна КИРИЧЕНКО, у просторах навчатимуть пожежної та мінної безпеки, розповідатимуть про те, як надати невідкладну допомогу постраждалим, навчатимуть основам кібербезпеки.

 

 


41