У ДДУВС пройшов науково-практичний семінар «Впровадження в діяльність національних правоохоронних органів методики процесуального інтерв’ю»

Новини університету

Захід організовано Дніпровським державним університетом внутрішніх справ спільно з Офісом Генерального прокурора України, Департаментом освіти, науки та спорту МВС і громадською організацією «JustGroup».

Семінар відкрили ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора України Юрій БЄЛОУСОВ, заступник начальника управління організації наукової діяльності та інновацій – начальник організаційно-наукового відділу Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Максим РОМАНОВ та лідерка громадської організації «JustGroup» Василина ЯВОРСЬКА.

Модераторами стали Василина ЯВОРСЬКА та професорка кафедри кримінального процесу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС Вікторія РОГАЛЬСЬКА.

Керівник відділу з верховенства права Норвезького центру з прав людини Міжнародного департаменту, з Університету Осло (Норвегія), Кнут Д. АСПЛУНД в онлайн-режимі запропонував для розгляду тему «Процесуальне інтерв’ю як глобальний стандарт розслідування на міжнародному рівні».

Василина ЯВОРСЬКА та Вікторія РОГАЛЬСЬКА підготували доповідь на тему «Шлях впровадження процесуального інтерв’ю в національні органи досудового розслідування та органи прокуратури. Впровадження процесуального інтерв’ю в освітній процес: досвід ДДУВС».

Начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора України Юрій БЄЛОУСОВ, начальник 3 управління досудового розслідування Головного слідчого управління Служби безпеки України, підполковник юстиції Сергій КУШНІР, начальниця управління організації розслідувань злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту Головного слідчого управління Національної поліції України, полковник поліції Христина ПОДИРЯКО порушили питання «Застосування методики процесуального інтерв’ю в діяльності органів прокуратури та органів досудового розслідування під час розслідування воєнних злочинів».

Доповідь начальниці Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлії УСЕНКО була на тему «Застосування методики процесуального інтерв’ю в діяльності органів прокуратури та органів досудового розслідування під час розслідування кримінальних правопорушень стосовно дітей».

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника Четвертого підрозділу детективів Першого Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Володимир ВАСИЛЬЧУК доповів на тему «Застосування методики процесуального інтерв’ю в діяльності НАБУ».

Після всіх дискусій учасники науково-практичного семінару підбили підсумки. Впровадження процесуального інтерв’ю замість традиційних допитів є сучасним світовим трендом, спрямованим на підвищення ефективності діяльності органів правопорядку.

У межах проведення науково-практичного семінару було також укладено Меморандум про співпрацю з громадською організацією «JustGroup».

 

 


27