Курсанти ДДУВС досліджують українське художнє мистецтво

Новини університету

У рамках плану вихідного дня курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування НПУ відвідали Дніпровський художній музей.

Під час екскурсії здобувачі дослідили епохи та стилі українського живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва. Оглянули експозицію старих мольбертів, які використовувалися видатними живописцями.

«Усі полотна наповнені українським колоритом, щирістю емоцій та глибиною думки. Вражає й технічна майстерність наших творців, їхнє вміння втілити у роботах і красу природи, і велич окремих історичних подій. Візит до музею став чудовою можливістю зануритись у мистецтво, окреслити його вплив на формування української національної ідентичності», – поділилися враженнями майбутні правоохоронці.

На думку здобувачів, регулярні відвідини музеїв не лише збагачують особистість, а й розвивають критичне мислення, аналітичні здібності, емпатію та емоційний інтелект. Окрім цього, пряма взаємодія з творами мистецтва стимуляює уяву, сприяє психологічному розвантаженню, надихає курсантів на власну творчість і креатив.

 

 


54