Професор ДДУВС взяла участь в міжнародному семінарі для організаційного персоналу

Новини університету

Семінар «Елементарне співробітництво: складники для проєктів КА2» пройшов в с. Ізвоаре (Румунія). Дніпровський державний університет внутрішніх справ представляла професор кафедри українознавства та іноземних мов Ірина ЦАРЬОВА.

Захід проведено з метою надання можливості молодим працівникам, тренерам, молодіжним лідерам обмінятися ідеями, кращими практиками тощо з метою налагодження зв’язків та побудови професійних відносин у сфері молодіжної роботи; поглибити розуміння учасниками відповідної політики ЄС та програми Еразмус КА2, включаючи мозковий штурм, планування та розробку проєктів, які відповідають молодіжній меті ЄС; створити канали та групи підтримки для постійного зворотного зв’язку та вдосконалення молодіжних проєктних заявок.

Україну представляли Дніпровський державний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет внутрішніх справ. До роботи проєкту долучилися 20 учасників різних країн: Болгарія, Італія, Молдова, Португалія, Румунія, Словаччина, Туреччина, Хорватія.

Роботу семінару відкрила організаторка проєкту Андреа ГАБРЕ. Спікерами в другий день роботи семінару стали самі ж учасники, які презентували свої університети, школи, організації. Проведено багато інтерактивних видів діяльності, активні дискусії в групах, мозковий штурм тощо, після чого відбувалися жваві обговорення дискусійних питань. Доповідачем на третій день роботи семінару була Діана ДЖОРЖИНА-ДЖОКА – президент Asociatia Ingens Risus. Вона познайомила присутніх з концепцією та сутністю проєктів Еразмус+. Учасники дізналися про те, як визначати чітку мету, ставити відповідні завдання, вибирати ефективні інструменти для міжкультурної онлайн-співпраці.

Участь у заході стала цінним джерелом досвіду з питань інтернаціоналізації вищої освіти, способів та форм роботи закладу вищої освіти в напрямку інтернаціоналізації. Приклади позитивного досвіду дають глибше розуміння цього процесу, його важливості для успішної життєдіяльності та розвитку ДДУВС.

Результати відрядження будуть апробовані шляхом підготовки тез доповіді з питань інтернаціоналізації для участі у міжнародній або всеукраїнській конференції, а також будуть представлені на засіданні Ради молодих вчених ДДУВС.

За результатами семінару всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


50