Викладачі ДДУВС пройшли курс з мінної безпеки

Новини університету

Завідувачка кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки Ірина Скрипченко та т.в.о. завідувача кафедри кримінально-правових дисциплін Таїсія Шевченко стали інструкторами з навчання ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами.

Чотириденний тренінг проведено міжнародною організацією «The HALO Trust», що спеціалізується на гуманітарному розмінуванні. Курс надає необхідні знання та навички для самостійного проведення інформаційних сесій у громадах та підвищення обізнаності населення щодо мінної безпеки.

У рамках тренінгу учасники розібрали головні питання щодо вибухонебезпечних предметів, принципів їхньої дії, правил поводження та безпечного знешкодження. За словами Ірини Скрипченко та Таїсії Шевченко, такими знаннями має володіти кожен громадянин України, адже повне очищення наших територій триватиме роками навіть після завершення війни.

За результатами навчання, тестування та практичного оцінювання представниці ДДУВС отримали відповідні сертифікати інструкторів. Отримані знання активно інтегруватимуть у освітній процес.

 

 


23