У ДДУВС проведено стратегічну сесію «Формування ветеранської політики у Донецькій області»

Новини університету

Захід проведено спільно з представництвом Програми розвитку ООН в Україні у партнерстві з Донецькою обласною військовою адміністрацією у межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки ЄС.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися: ректор Дніпровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Олександр МОРГУНОВ; директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства у справах ветеранів України Ірина НЕСИН; заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Олександр ШЕВЧЕНКО; очільниця програми «Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру» (IDRPB), UNDP Україна Марія ГУЦМАН; представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях Дмитро МИХІЛЬОВ і начальник управління з питань ветеранської політики Донецької обласної державної адміністрації Артур НАСІБЯН. Фасилітаторами заходу виступили голова Громадської організації «Простір Можливостей», міністерка Міністерства у справах ветеранів України 2018-2019 рр. Оксана КОЛЯДА та представник БФ «Там, де ми – там Україна» Ярослав ПАВЛОВСЬКИЙ.

Основною метою заходу стало визначення пріоритетних напрямів із реалізації ветеранської політики в Донецькій області, посилення спроможності фахівців/-чинь органів місцевого самоврядування, а також представників/-ць райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій та облдержадміністрації, обласної військової адміністрації; забезпечення потреб ветеранів/-ок громадським сектором.

Інтерактивний тренінг пройшов у кейсовому форматі – учасники долучилися до тренінгової сесії на тему: «Сучасні ветеранські політики. Центральний рівень, регіональний рівень та рівень громад». Крім того, було проведено стратегічну гру «Портрет, потреби ветерана, ветеранки, а також інструменти реалізації та основні зацікавлені сторони». Увагу було сфокусовано на рольовій вправі «Додаткові можливості громади та регіону» і стратегічній грі «Створюємо ветеранський простір».

Визначено перспективи розвитку регіональної ветеранської політики.

 

 


53