У ДДУВС продовжуються спортивні тренування для ветеранів-військових

Новини університету, Спорт для військових ветеранів

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ відбулось щотижневе тренування з настільного тенісу.

Фахівці кафедри спеціальної фізичної підготовки акцентують, чому саме обрано настільний теніс у якості інструменту реабілітації: під час гри в настільний теніс залучені різні частини тіла, він сприяє зміцненню м’язів рук, ніг, спини, преса, серцево-судинної системи та вестибулярного апарата.

Традиційно тренував спортсменів також й Василь КОВАЛЬ – чемпіон України з настільного тенісу.

Під час гри ветеранів на заході обов’язково присутні медичні представники, всі вправи та заняття проходять з урахуванням анатомічних особливостей та загального стану організму, враховуючи рекомендовані навантаження.

Психологи Дніпровського державного університету внутрішніх справ зазначили у тому числі й ментальний вплив тенісу як різновиду дозвілля для військових: у спарингу потрібно не просто стояти за столом і добре володіти ракеткою, але вміти контролювати емоції, стійкість до стресів. Якщо дати волю емоціям, спортсмен швидко втратить контроль над м’ячем і поступиться супернику, тобто теніс формує у тому числі рівновагу та виваженість.

ДДУВС запрошує на щотижневі тренування з настільного тенісу щосереди, о 15:00, за адресою: просп. Науки, 26.

Захід проведено у рамках реалізації проєкту Департаменту освіти, науки та спорту МВС «Дружня підтримка». #дружня_підтримка

 

 


37