«Радіаційний, хімічний та біологічний захист»: цикл занять від працівників ДСНС

Новини університету

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ завершився цикл занять у рамках Програми первинної військово-професійної підготовки. Заходи проведено фахівцями Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Курсанти ознайомились з інформацією про небезпеку аміаку та хлору. Начальник групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту центру забезпечення діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро ДАВИСКУБ наголосив на важливості розуміння небезпеки для населення.

Здобувачі дізналися про різновиди промислових небезпечних хімічних речовин, про будову, технічні характеристики і призначення приладів хімічної розвідки, порядок виконання нормативів із радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Курсантів ДДУВС ознайомили із оснащенням автомобіля групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області.

Здобувачі дізналися про будову, технічні характеристики і призначення спеціальної машини радіаційної та хімічної розвідки, приладів радіаційного та хімічного контролю, а також засобів індивідуального захисту, які є на її оснащенні, порядок виконання нормативів із радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Курсанти отримали нові знання та навички, які можуть ефективно застосовувати у разі необхідності.

 

 


17