У ДДУВС пройшов випуск слухачів курсу «Служба освітньої безпеки»

Новини університету

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ 74 офіцери поліції склали комплексний підсумковий іспит та отримали свідоцтва про проходження навчання.

Під час іспиту слухачі пройшли тестування з дисциплін, які вивчали протягом курсу. Вони відповідали на питання, пов’язані з темами протидії булінгу, алгоритмами дій поліцейських в різних ситуаціях, законодавством тощо.

Після цього з поліцейськими зустрілись представники Дніпровського державного університету внутрішніх справ та практичних підрозділів, які проводили заняття у слухачів. Участь у заході взяли директор Інституту післядипломної освіти та заочного навчання ДДУВС, підполковник поліції Анатолій КОЛОТІК; тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління Національної поліції в Дніпровській області, полковник поліції Юрій СЛУХАЄНКО; начальник відділу організації служби освітньої безпеки Головного управління Національної поліції в Дніпровській області, підполковник поліції Олена ТКАЧОВА; начальник Управління патрульної поліції в Дніпровській області Департаменту патрульної поліції, підполковник поліції Андрій КАЛЮЖНИЙ; начальник сектору організації служби освітньої безпеки УПП в Одеській області, старший лейтенант поліції Денис ШУЛЬГА; Керівник ГО «Дніпровська Ліга соціальних працівників» при Дитячому фонді ООН ЮНІСЕФ Олеся БЕЛЬКО.

Анатолій КОЛОТІК звернувся до слухачів та подякував за те, що вони відповідально підійшли до своєї служби та вирішили пройти спеціалізацію офіцерів служби освітньої безпеки. Він акцентував увагу на тому, що офіцер, який працює в закладах освіти – це людина, готова щомиті прийти на допомогу як дітям, так і педагогічним працівникам. Це є особливо актуальним в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі представники практичних підрозділів вручили слухачам свідоцтва про проходження спеціалізації. Незабаром поліцейські розпочнуть несення служби у закладах освіти Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської та Кіровоградської областей.

Проєкт «Служба освітньої безпеки» реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни.

 

 


44