Програма «Blue Book» розпочинає прийняття заявок на п’ятимісячне оплачуване стажування в Єврокомісії з березня 2025 року

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Кандидати можуть подаватись на близько 1 тис. посад у багатьох департаментах, службах і агентствах Єврокомісії, які знаходяться у Брюсселі, Люксембурзі, а також національних бюро у 27 країнах-членах ЄС.

Усі громадяни ЄС мають право на участь, обмежена кількість посад призначена громадянам країн, які не входять до ЄС, у тому числі України.

Стажування поділяється на два типи: адміністративне й перекладацьке. Крім того, доступне наукове стажування у Спільному дослідницькому центрі Європейської комісії.

Потенційні заявники повинні мати ступінь бакалавра або еквівалент, не мати попереднього досвіду роботи в установах ЄС понад шість тижнів і вільно володіти принаймні двома мовами ЄС, однією з яких має бути англійська, французька або німецька. Від слухачів очікується відкритий підхід до європейських питань, інтерес до роботи Єврокомісії, проактивне ставлення й бажання працювати в мультикультурному середовищі. Щоденна робота складається з різноманітних завдань, включаючи відвідування та організацію зустрічей, робочих груп та громадських слухань, дослідження документів, відповіді на запити громадян та підтримку управління проєктами.

Відібрані стажисти отримають грант у розмірі 1376,89 євро на проживання, яке повинні самостійно знайти.

Процедура подання заявки відбуватиметься через Службу автентифікації Європейської комісії (EU Login).

Кінцевий термін подання заявок – 30 серпня 2024 року.

Дізнатися більше: Програма стажування «Blue Book»

 


13