Знання від фахівців: курсанти ДДУВС проходять ознайомчу практику

Новини університету

Заняття проведено для здобувачів вищої освіти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

За ініціативою старшого викладача кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Миколи РЕПАНА було організовано заняття з практичними працівниками сектору дотримання прав людини відділення поліції № 7 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Наталя УРМАН та інші фахівців ознайомили курсантів з роботою системи «Custody Records». Система дозволяє здійснювати автоматизовану фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами, починаючи з моменту фактичного затримання і до поміщення особи до ізолятору або ж звільнення з-під варти.

Наталя УРМАН акцентувала увагу на передумовах запровадження системи, ознайомила з найрезонанснішими рішеннями Європейського суду з прав людини, наголосила на важливості забезпечення нульової толерантності до випадків катування або жорсткого поводження із затриманими.

 

 


13