Автошколу для осіб з інвалідністю ДДУВС презентували ветеранам-військовим

Новини університету

Військові ветерани дізналися про діяльність автошколи для осіб з інвалідністю Дніпровського державного університету внутрішніх справ та поспілкувалися з її керівником.

Автошкола для осіб з інвалідністю ДДУВС працює в закладі вищої освіти вже більше року. Протягом цього часу підготовку в ній пройшли понад 50 чоловік, які отримали водійські посвідчення категорії В, а деякі – категорії С1.

Двоє військовослужбовців, що проходять реабілітацію, завітали до ДДУВС, аби більше дізнатися про Автошколу.

В’ячеслав та Влад кажуть, у них є водійські посвідчення, але, дізнавшись про Автошколу ДДУВС, вирішили поцікавитись, які тут є можливості для перекваліфікації на управління авто з ручним керуванням.

Керівник Автошколи для осіб з інвалідністю ДДУВС Євген ХОХЛОВ показав хлопцям автівки з механічною та автоматичною коробками передач, їх органи керування і дав можливість спробувати проїхатись.

Ветерани планують розпочати перекваліфікацію в Автошколі для осіб з інвалідністю ДДУВС, аби мати більше можливостей для пересування.

Унікальний проєкт МВС України реалізовано в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ «Без бар’єрів». Проєкт спрямований на соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для всіх, хто має інвалідність (вади опорно-рухового апарату) та прагне опанувати навички керування автомобілем.

До послуг слухачів – сучасні автомобілі з ручним керуванням, досвідчені інструктори з теорії та практики. У закладі створені усі умови комфортного перебування: у наявності пандуси на вході, окремий санвузол, мультимедійний навчальний клас.

Документи для реєстрації можна подати онлайн.

Довідки за телефоном: 0936765926.

Адреса: м. Дніпро, просп. Науки, 26.

 

 


66