ЦЕНТР ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДДУВС

SimS

У ДДУВС продовжується облаштування навчального Центру домедичної допомоги, на базі якого в наступному навчальному році почнуть проводитися заняття за технологіями SBL/BL та який увійде в мережу навчальних центрів першої та невідкладної допомоги.

Центр має сучасне медичне обладнання для навчання, що було придбане за грант Європейського Союзу завдяки участі ДДУВС у проєкті «Симуляційна медицина та сценарій-орієнтоване навчання з надання невідкладної медичної допомоги» (номер проєкту: 101082077-SimS-ERASMUS-EDU-2022-CBHE) програми КА2 Еразмус+. Викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки, учасники проєктної групи ДДУВС, пройшли навчання в університетах-партнерах міжнародного консорціуму та опанували методологію створення симуляційних сценаріїв та способи викладання матеріалу з домедичної допомоги в освітньому процесі підготовки курсантів відповідно до міжнародних стандартів категорії «Першій на місці». Розроблені сценарії стосуються найбільш типових ситуацій, а саме: поранення потерпілих, правопорушників та самих поліцейських, а також домедична допомога особам, які перебувають в безпорадному або небезпечному для життя чи здоров’я стані. Всі сценарії включають також психологічну допомогу постраждалим.

Центр продовжує наповнюватися всім необхідним для проведення навчання курсантів та працівників поліції, які підвищують кваліфікацію у Дніпровському державному університеті внутрішніх справ.

Впровадження інноваційних технологій SBL/BL, методів моделювання та компетентної психологічної підтримки не тільки підвищить ефективність засвоєння матеріалу, а і матиме соціальний вплив, тому що саме працівники поліції першими прибувають на місце воєнних злочинів та надають допомогу постраждалим.

Фінансова підтримка Європейського Союзу проєкту SimS сприятиме розвитку домедичної допомоги в Україні через створення мережі сучасних навчальних центрів.

 


5