Взято вектор на розвиток молодіжної політики

Новини університету

Відбулася зустріч здобувачів вищої освіти юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з депутаткою Дніпропетровської обласної ради Валерією Світлою. Говорили на тему «Головні пріоритети у формуванні циклу молодіжної політики».

Захід ініційовано помічницею ректора з гендерних питань Іриною Грицай та заступницею декана юридичного факультету Іриною Дзюбою.

Під час спілкування онлайн депутатка Валерія Світла ознайомила студентів з національною стратегією державної молодіжної політики в Україні та її реалізацією на Дніпропетровщині.

«Молодь повинна бути конкурентоспроможною, активно брати участь у житті суспільства, робити свій внесок у його подальший розвиток. Задля цього на Дніпропетровщині є всі можливості, потрібно лише мати бажання та проявляти ініціативу, – зазначила Валерія Світла.

Спікерка акцентувала увагу учасників зустрічі на пріоритетних напрямках розвитку молодіжної політики регіону. Говорили про формування у молоді навичок здорового способу життя, а також ключових компетентностей: підвищення самостійності, мобільності, соціальної та культурної включеності в українське суспільство.

Студентка 1-го курсу Ганна Шкапрова задоволена зустріччю. Говорить, що дізналася багато нового, зокрема про функції молодіжного центру «Освіторіум» та можливості молоді брати участь в організованих його членами заходах.

«Я вважаю, що дуже важливо звертати увагу на проблеми молоді та вирішувати їх вчасно спільними зусиллями. Не менш важливо інформувати студентство про можливості, якими воно може скористатися задля саморозвитку. Молодь не байдужа, нас просто інколи потрібно направити, показати вектор, щоби ми сповна змогли розкрити свій потенціал», – зазначила першокурсниця юрфаку.

 

 


391