У ДДУВС провели інтерактивну екскурсію у професію для школярів

Новини університету

25 вересня Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ в черговий раз відчинив двері школярам. Такий захід проводиться з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів із життям навчального закладу, напрямами підготовки та спеціальностями. Отримати інформацію про особливості вступу та навчання прибули майбутні студенти та курсанти з різних регіонів України.

Щоб допомогти молоді зробити по-справжньому свідомий і зважений вибір майбутнього, колектив ДДУВС підготував насичену програму з показовими виступами, інсценуваннями та майстер-класами.

На початку зустрічі майбутні абітурієнти спілкувалися з керівництвом навчального закладу та викладачами.

Присутні отримали ґрунтовні роз’яснення щодо новацій вступної кампанії, ознайомилися зі спеціальностями, освітніми програмами, перевагами навчання та можливостями працевлаштування.

Після сесії запитання-відповідь усіх охочих запросили до екскурсії навчальним закладом. Перша локація – виставка службових автомобілів та різних видів вогнепальної зброї.

Для того, щоби майбутні абітурієнти хоча б трішки змогли відчути – що таке бути поліцейським, у закладі освіти інсценували роботу слідчо-оперативної групи на місці скоєння злочину.

Знайомство з професією правоохоронця продовжилося на полігоні «Протидія організованій злочинності та корупції». Там відбулося практичне заняття з проведення обшуку у службовому кабінеті.

Навички володіння вогнепальною зброєю та веденню влучного вогню курсанти демонстрували на базі мультимедійного тиру «РУБІН-У».

Спеціальні вправи кидкової техніки та прийоми захисту від погрози різними видами зброї показали викладачі та курсанти у борцівському залі університету.

Наступне заняття – навчальний полігон з тактичної медицини і майстер-клас від інструкторів із надання першої домедичної допомоги. На спеціальних манекенах викладачі показали школярам, як врятувати життя людини у різних критичних ситуаціях до приїзду швидкої.

Гості також побували у навчальній залі судових засідань, де змогли ознайомитись з судовим процесом під час вирішення кримінальних, цивільних, господарських та адміністративних спорів.

Знайомство з особливостями організації навчального процесу продовжилося на полігоні «Кризова кімната дружня до дитини», де майбутні поліцейські та психологи напрацьовують практичні навички з запобігання та протидії домашньому насильству.

Тест на профорієнтацію школярі змогли пройти у центрі психологічного розвантаження. Психологи закладу допомогли майбутнім абітурієнтам виявити нахили до того чи іншого виду професійної діяльності.

Родзинкою дня стало знайомство з кроликом-поліцейським, під час якого всі бажаючі змогли пройти пет-терапію, відволіктися від буденних справ, покращити настрій і, звичайно ж, сфотографуватися за згадку про цікавий та насичений день у ДДУВС.

Приємним сюрпризом заходу стало проведення традиційного вокального конкурсу для першокурсників «Караоке на плацу».

Всі охочі змогли долучитися до вокального батлу, підтримати учасників та заспівати разом із ними відомі українські хіти.

 

 


705