Превентивна діяльність Нацполіції в умовах воєнного стану: ключові питання обговорили на всеукраїнському рівні!

Новини університету

«Актуальні проблеми превентивної діяльності Національної поліції України в умовах воєнного стану» – за такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар.

До участі у заході долучилося понад 100 фахівців: науковців і практичних працівників, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, судових та правоохоронних органів, правозахисних, громадських організацій, а також представників наукових установ із різних регіонів України.

Із відкриттям семінару всіх присутніх привітала проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона наголосила, що проведення науково-практичного заходу має на меті актуалізувати ті виклики, з якими зустрічаються поліцейські в умовах воєнного стану, винести на розсуд як наукової громадськості, так і досвідчених практиків проблеми діяльності передового загону Національної поліції – поліції превентивної діяльності. Серед ключових завдань заходу Лариса Наливайко позначила зокрема пошук окремих дієвих шляхів удосконалення діяльності поліції в умовах воєнного стану.

Як зазначив декан факультету превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев, такий науково-практичний захід є ґрунтовною платформою для обміну досвідом та вироблення нових підходів до вдосконалення превентивної діяльності поліції взагалі та під час воєнного стану.

Із вітальним словом також виступив завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності підполковник поліції Андрій Собакарь.

У рамках семінару обговорювалися питання правового та організаційного забезпечення діяльності підрозділів превентивної діяльності Національної поліції, зокрема в умовах воєнного стану; особливості організації та проведення загальної та індивідуальної профілактики (превенції) підрозділами превентивної діяльності, зокрема в умовах воєнного стану; особливості підготовки поліцейських для надання домедичної допомоги постраждалим в умовах воєнного часу; взаємодія спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері з поліцією в умовах воєнного стану.

Так, свої доповіді презентували начальниця відділу взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області майор поліції Дарія Полич, офіцер з мобілізації громад Програми розвитку ООН в Україні Аліна Лебєдєва, речник Управління патрульної поліції в Закарпатській області Ернест Завадський, радник з питань цивільної безпеки Вінницької міської ради Ігор Гузь, прокурор спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону В`ячеслав Гаркуша, завідувач кафедри організації правоохоронних та судових органів факультету №1 Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Микола Яковенко, викладача кафедри поліцейського права Національної академії внутрішніх справ Іванна Горбач-Кудря, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем забезпечення діяльності поліції Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Шатрава, викладачка кафедри організації правоохоронних та судових органів факультету №1 Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Тетяна Кавєріна, поліцейський офіцер громади Піщанської територіальної громади Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Гужва.

Презентували свої виступи і науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності майор поліції Олексій Бочковий розповів про вплив психологічних прав працівника Національної поліції на ефективність правоохоронної діяльності в умовах воєнного стану.

Професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Роман Миронюк докладніше зупинився на особливостях тимчасового відчуження майна в умовах воєнного стану.

Про організацію охорони публічного порядку та безпеки працівниками закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання в умовах воєнного часу розповів завідувач відділення професійної первинної підготовки поліцейських, спеціалізації та підвищення кваліфікації Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації полковник поліції Олексій Мамчій.

За результатами науково-практичного семінару були прийняті відповідні рекомендації та пропозиції до законодавчих нормативно-правових актів з актуальних питань. Надалі вони будуть надіслані до відповідних структурних підрозділів.

 

 


1 987