Наукова співпраця України та Литви: у ДДУВС нагороджено переможців конкурсу!

Новини університету

«Україна-Литва: стратегічне партнерство та безпека Європи» – за такою назвою відбувся науковий семінар, присвячений питанням діяльності єдиного в Україні Центру Литовського права Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. До участі у заході долучилися понад 80 учасників – представників наукової спільноти. У рамках семінару відбулося нагородження переможців щорічного конкурсу наукових есе серед здобувачів вищої освіти «Україна-Литва: співпраця у руслі європейських стандартів».

Із вітальними словами до представників закладу звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Він подякував учасникам конкурсу за роботу, а керівництву – за вагомий вклад в організацію проведення такого заходу.

«Конкурс відбувся уже втретє, і мені приємно, що він стає традиційним. До того ж, він проходив у часи широкомасштабної агресії росії проти України. Тема конкурсу цього року є особливо актуальною: це свідчить про те, що молодь цікавиться європейською тематикою та змінами, які наразі відбуваються у суспільстві. Для мене велика честь представляти Литовську Республіку в Україні, яка є для нас не лише надійним партнером, але й гарним другом. Хочу також зазначити, що ми завжди підтримаємо вас у нашій спільній боротьбі проти російської агресії. Повірте, для нашої держави це аксіома, яку підтримують як політики, так і звичайні литовці», – підкреслив Вальдемарас Сарапінас.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко висловив слова вдячності Надзвичайному і Повноважному Послу, а також привітав із Днем державності, який у Литовській Республіці відзначається 6 липня. Зокрема очільник закладу зазначив, що українці відчули з боку Литви справжню підтримку та побачили дієву допомогу у ці надскладні часи. Зауважив ректор і про значущість спільних наукових конкурсів та проєктів.

«Це наукова площина, яка дає поштовх продовжувати займатися спільною науковою діяльністю. Переконаний, що до наших ініціатив долучаться й інші держави. Головна мета науковців ДДУВС – невпинно розвиватися та відкривати для себе нові перспективи. Тож, щиро раді співпраці з литовськими колегами та сподіваємося невдовзі організовувати спільні заходи в очному форматі», – підкреслив Андрій Євгенович.

Презентувала діяльність Центру Литовського права проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко. Вона наголосила, що пріоритетними напрямами роботи центру є освітній та науковий. Щороку проводяться лекції провідних фахівців, науково-практичні заходи (конференції, семінари, круглі столи), спільні дослідження, результатами яких є видання наукових і навчально-методичних праць, а також наукові стажування, конкурси наукових робіт тощо.

Під час семінару відбулося і безпосереднє нагородження переможців конкурсу.

Зазначимо, що цього року для участі у конкурсі студентами і курсантами ДДУВС було подано 50 наукових робіт. Їхня тематика стосувалася питань розбудови безпекової та оборонної співпраці України та Литви; перспектив розвитку академічної мобільності здобувачів вищої освіти навчальних закладів Литви та України, що здійснюють підготовку поліцейських; стратегічного партнерства між Україною та Литвою; співпраці України та Литви в питаннях національної безпеки України; сучасного розвитку економічної дипломатії України та Литви тощо.

За результатами оцінювання наукових есе конкурсною комісією було визначено 13 переможців конкурсу та 15 здобувачів вищої освіти, які отримали сертифікати за участь.

 

 


715