Майбутні поліцейські здали кров для захисників України

Новини університету

В умовах війни безпечна кров для переливання вкрай необхідна закладам охорони здоров’я. 50 курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стали донорами крові для військових Збройних Сил України.

Хтось долучився до благодійної ініціативи вперше, є й ті, хто здав кров кілька разів.

Курсантка 2 курсу факультету кримінальної поліції Анастасія Тітова у свій вихідний день прийшла, аби поділитися кров’ю із побратимами, яких поранили на війні. Це мінімум, що вона може зробити, вважає Анастасія:

«Я розумію, що через повномасштабне вторгнення росії на територію України потреба донорської крові збільшилась. Щодня вона життєво необхідна для поранених військових та мирних жителів, які прибувають на лікування із зони бойових дій. Тому ми не можемо залишатися осторонь. Сьогодні здавала кров вперше, через декілька місяців прийду знову», – говорить курсантка.

Представники університету й надалі співпрацюватимуть із Дніпропетровською обласною станцією переливання крові, щоб рятувати життя тим, хто цього потребує.

Долучитися до благодійної ініціативи та стати донором може кожен громадянин України, якому виповнилося 18 років і який не має медичних протипоказань до цього.

 

 


245