На занятті з практиком розглянули основні зміни до кримінального кодексу в умовах воєнного стану

Новини університету

Курсанти 4 курсу Навчального-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС у рамках практичного заняття з дисципліни «Кримінально-правова кваліфікація» поспілкувалися з заступником начальника відділу дізнання ГУНП в Луганській області підполковником поліції Дмитром Афоніним.

У ході заняття правоохоронець зосередив увагу здобувачів вищої освіти на окремих питаннях кримінально-правової кваліфікації кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану, враховуючи практику застосування національного законодавства та актів міжнародного права. 

Акцентовано на змінах у чинному Кримінальному кодексі України, а саме в І розділі Особливої частини «Злочини проти основ національної безпеки». Зокрема зупинилися на викладених у новій редакції статтях щодо посилення відповідальності за державну зраду та диверсію, а також доповнених статтях, які передбачають кримінальну відповідальність за колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору.

Крім того, в ході заняття увага була зосереджена на змінах до КК від 7 березня 2022 року щодо посилення відповідальності за вчинені в умовах воєнного стану корисливі кримінальні правопорушення, такі як крадіжка, грабіж, розбій, вимагання та інші.

Набуті курсантами знання та навички кримінально-правової кваліфікації допоможуть майбутнім слідчим в їх подальшому професійному становленні в слідчих підрозділах Національної поліції України.

 

 


210