Кримінальний процес «із перших вуст»: у ДДУВС тривають заняття з фахівцями-практиками

Новини університету

Доцентом кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції майором поліції Аліною Гаркушою у рамках викладання практико-орієнтованої дисципліни «Кримінальний процес» для курсантів 4-го курсу проведено цикл занять із залученням практиків.

На першому занятті за участі старшого слідчого слідчого відділу відділення поліції № 6 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції Сергія Венгера розглядали тему «Особливі порядки кримінального провадження». Поліцейський зосередив увагу здобувачів вищої освіти на особливостях складання клопотання про застосування запобіжного заходу та додатків до нього, процедури подання до місцевого загального суду в межах територіальної юрисдикції та подальшого їх розгляду слідчим суддею. Зроблено акцент на доведенні ризиків та обставин, що враховуються при обранні запобіжного заходу.

При проведенні заняття було відтворено модель судового засідання.

Продовжили обговорення теми з адвокатом Олексієм Погрібняком. Він зосередив увагу курсантів на особливостях застосування запобіжного заходу щодо неповнолітньої особи, а також на інших особливостях кримінального провадження, що вчиняються неповнолітніми. У ході заняття практик акцентував на доказуванні вчинення кримінального правопорушення даною категорією осіб.

Адвокат Євгеній Корнєєв більш детально зупинився на підставах та особливостях застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо неповнолітніх.

На думку організаторів циклу занять, залучення практичних працівників суттєво підвищує ефективність освітнього процесу, адже здобувачі мають змогу отримати відповіді від кваліфікованих фахівців і використовувати їхній досвід у майбутній роботі.

 

 


353