Психологи ДДУВС надаватимуть допомогу військовим!

Новини університету

Психологічна допомога військовим за участі фахівців ДДУВС: про це спілкувалися у рамках робочої зустрічі ректор закладу полковник поліції Андрій Фоменко та представники Військово-медичного клінічного центру Східного регіону: заступник командира військової частини А4615 полковник медичної служби Сергій Толкачов, а також психолог Катерина Музюкіна.

Участь у зустрічі також взяв завідувач відділення психологічного забезпечення ВКЗ ДДУВС Сергій Вишневський.

Під час робочої зустрічі обговорювалися перспективи співробітництва у сфері надання психологічної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, у тому числі звільненим з полону. Серед першочергових методів роботи, яку здійснюють фахівці з відділення психологічного забезпечення ВКЗ ДДУВС – проведення індивідуальних консультацій, аутогенних тренувань, а також навчання методам саморегуляції та стабілізації психологічного стану.

Як зазначив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко, заклад має унікальну можливість надавати кваліфіковану психологічну допомогу.

«Тривалий психологічний супровід навіть після закінчення реабілітації є необхідним для військових. У нашому університеті працюють як психологи-науковці, так і фахівці-практики. Реалізовуємо різні соціальні ініціативи, зокрема у нас на базі діє Консультаційний центр з питань забезпечення прав і свобод захисників України, де надають допомогу родичам військових, зниклих безвісти. Тому маємо змогу запропонувати плідну подальшу співпрацю», – зауважив очільник закладу.

Сергій Толкачов акцентував увагу, що наразі військовослужбовці, які нещодавно були звільнені з полону, проходять у Дніпрі стабілізаційні заходи медичного, соціального, правового спрямування тощо.

«Маємо необхідність співпрацювати з досвідченими, кваліфікованими спеціалістами саме у напрямі надання психологічної допомоги», – підкреслив фахівець.

Окрім цього, у рамках зустрічі обговорювали перспективи підписання договору про співпрацю між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Військово-медичним клінічним центром Східного регіону.

 

 


447