І в теорії, і на практиці: курсанти ДДУВС опановували керування безпілотниками

Новини університету

Про основи аеророзвідки здобувачам вищої освіти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції розповіли досвідчені практики – начальник штабу спецпідрозділу «КАРЛСОН» лейтенант Артем Тімарєв та інструктор спецпідрозділу «КАРЛСОН» Андрій Сухоруков.

Зустріч відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у рамках вивчення програми первинної військово-професійної підготовки.

Курсанти отримали базові знання з теорії керування чотирьох видів літальних апаратів – усі вони застосовуються з ціллю спостереження.

Матеріал одразу закріпили на практиці: під керівництвом інструкторів спробували покерувати безпілотниками власноруч.

«Заняття видалося по-справжньому захопливим та пізнавальним, – ділиться курсант третього курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів НПУ Дмитро Корінь. – Дізналися про різні сфери та особливості застосування дронів під час бойових дій, різновиди БПЛА, послухали цікаві історії, пов’язані з їх використанням.

На мою думку, навички керування БПЛА, набуті курсантами сьогодні, дуже знадобляться у майбутній професії поліцейського. А саме: під час масових заворушень, зачистки території та будівель, пошуку зниклих або розшукуваних осіб тощо».

Завершили зустріч урочистою церемонією вручення сертифікатів.

 

 


378