Курсант ДДУВС завоював четверте золото на Чемпіонаті України з дзюдо

Новини університету

Вперше з початку повномасштабної війни відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед юніорів та юніорок. Змагання проходили з 4 до 7 листопада у місті Київ. Чемпіоном став курсант факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ростислав Бережний.

За словами тренерки, викладачки кафедри спеціальної фізичної підготовки Маргарити Чоботько, ці змагання були нелегкими для Ростислава, адже він вперше боровся у новій ваговій категорії – до 81 кг.

Спортсмен ДДУВС впевнено переміг всіх суперників. А ось у фіналі – сутичка з львів’янином була особливо напруженою.

«Отримавши додатковий час, боротьба йшла вже на витривалість. Намагався максимально зібратися і все ж зробив той переможний кидок», – розповів Ростислав.

Виборовши золото в особистій першості, дзюдоїст додав балів і до скарбнички збірної команди Дніпропетровської області, яка стала срібним призером всеукраїнських змагань.

Варто зазначити, що це вже четверта перемога Ростислава Бережного на Чемпіонаті України. Хлопець займається дзюдо з 6 років. У свої 19-ть має багато цілей, як у житті, так і спорті, а головне – докладає чималих зусиль задля їх реалізації.


230