Збірну ДДУВС з баскетболу сформовано!

Новини університету

Турнір з баскетболу відбувся вихідними у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Його головна мета – відібрати спортсменів для комплектування збірної університету, яка братиме участь у подальших змаганнях на міському, міжміському та регіональному рівнях.

У запеклій боротьбі зійшлися команди здобувачів вищої освіти 2 курсу – усього 30 осіб. Змагалися в межах двох розділів: «Чоловічої ліги» та «Жіночої ліги». Суддею виступила Софія Бідняк – Майстер спорту України з баскетболу, кращий центровий гравець 2018-2019 та екс-капітан БК «Дніпро».

Цікаво, що турнір з баскетболу у ДДУВС проводять вперше – втім, одразу на високому рівні. Ініціаторами заходу стала команда cтудентсько-курсантської ради спільно із завідувачем кафедри спеціальної фізичної підготовки майором поліції Віктором Богуславським.

«Ідея прийшла до мене ще на першому курсі, коли ми з товаришами збиралися на спортмайданчику та грали у вільний час. Але цього було замало –хотілося відвідувати секцію із професійним тренером, який би зміг розвивати наш потенціал у даній галузі, – розповідає голова спортивно-туристичного відділу cтудентсько-курсантської ради курсант 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Даниїл Лещенко. Саме він очолив організацію турніру.

«Змагання з баскетболу показали, що у нас є чимало бажаючих грати, і грають вони на досить гарному рівні. Мені дуже хотілося би, щоб нас помітили та у подальшому дали можливість займатися цим видом спорту професійно. Наша команда cтудентсько-курсантської ради охоче готова сприяти розвитку спорту в університеті».

За результатами змагань переможцями стала команда ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Друге місце – у команди факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції. Бронзу виборола команда факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Призерів урочисто нагородили грамотами. Тож, вітаємо з чудовими результатами та бажаємо нових перемог!


256