Рятують людей, затримують зловмисників, проявляють небайдужість, – курсанти ДДУВС!

Новини університету

Курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ урятував молодика від самогубства. Інцидент стався нещодавно у Дніпрі.

Євген Кафаров навчається на 3 курсі факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції. Того вечора юнак повертався додому трамваєм. Не доїхавши до зупинки, вагон раптово зупинився.

«Я зрозумів, що попереду якась перешкода. Коли визирнув та побачив людину, яка лежить прямо посеред трамвайних колій, на мить подумав, що її вже збито. Та на щастя, трамвай вчасно зупинився», – розповідає курсант.

Євген відразу кинувся до хлопця, якому на вигляд було не більше 25-ти: відтягнув його подалі від колій та почав з’ясовувати, що сталося. Юнак розповів, що вирішив покінчити життя самогубством через особисті причини.

«Що саме спонукало його до такого вчинку, хлопець не сказав. Та враховуючи, що спочатку він взагалі проявляв агресію, через якийсь час вдалося налагодити з ним мінімальний контакт. Він зазначив, що переїхав сюди з Добропілля, Донецької області. Та коли я запитував, чому той зважився на самогубство, юнак лише починав плакати».

Курсант ДДУВС викликав поліцейських, та, дочекавшись їхнього прибуття на місце події, пояснив усі обставини.

«На практиці вже неодноразово потрапляв у такі стресові ситуації, тому в цілому не розгубився, – зауважує Євген Кафаров. – Добре розумію, що ні в якому разі не можна залишати людину у такому стані, адже ситуація не з простих. Залишив би його на цій зупинці, він міг би кинутися під наступний трамвай».

Зазначимо, що у ДДУВС передбачається відзначення курсанта за зразкове виконання службових обов’язків.


265