У нас є вельми амбітна зброя – українська мова: ДДУВС долучився до написання радіодиктанту національної єдності

Новини університету

Курсанти, студенти та працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ доєдналися до найбільшого флешмобу з популяризації української мови – написали радіодиктант національної єдності. Також до Дня української писемності та мови у закладі освіти офіційно відкрили Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Проректор Лариса Наливайко привітала здобувачів вищої освіти зі знаковим для України днем, побажала учасникам конкурсу успішно пройти всі етапи та дійти до перемоги.

Перший етап конкурсу – університетський, розпочався вже сьогодні. Долучитися змогли всі охочі. Курсанти та студенти писали твір на одну з семи запропонованих тем. Найсильніші учасники пройдуть до наступних етапів – обласного та всеукраїнського.

Також з нагоди Дня української писемності та мови здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

«Для мене – велика честь писати диктант разом із курсантами та студентами, разом з усією Україною. Сьогодні ми у ДДУВС тягнемося до світла, говоримо, пишемо, слухаємо, обираємо українську», – сказала професорка кафедри українознавства та іноземних мов Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ірина Царьова та побажала всім бути пильними та уважними.

Прямоефірну трансляцію провів ведучий Українського Радіо Роман Коляда. Текст «Твій дім» написала українська авторка, режисерка Ірина Цілик. Читала текст народна артистка України Ада Роговцева.

Для надсилання диктанту на перевірку є рівно доба, до 11:00 10 листопада. Надіслати паперовий лист потрібно за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада.

Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт.

Якщо ви хочете перевірити свій диктант самостійно: 11 листопада об 11:00 текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення.


327