Огляд автівки на блокпосту: що необхідно знати курсантам?

Новини університету

Співробітники полку поліції особливого призначення провели заняття зі здобувачами вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності. У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ зустрічі з практичними працівниками проходять регулярно в рамках вивчення фахових дисциплін.

Розглянули тему «Тактика зупинення та огляд транспортного засобу під час несення служби на дорожньому укріпленому контрольно-пропускному пункті».

Викладачі факультету зазначають, незабаром курсанти 2 курсу вийдуть на практику, більшість із них нестиме службу на блокпостах. Тому переконані – подібні зустрічі необхідно проводити якомога частіше.

«Під час проведення заняття правоохоронці розповіли курсантам про основні види блокпостів та їх призначення. Курсанти дізналися про повноваження поліцейського та права водія, особливості огляду документів та автомобіля у воєнний час. Також розглянули підстави обшуку транспортного засобу та затримання підозрілих осіб», – розповіла фахівець факультету превентивної діяльності майор поліції Тетяна Головань.

У ході заняття здобувачі вищої освіти закріпили засвоєний на лекціях матеріал, отримали нові знання та практичні навички.


328