«Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний та інформаційний виміри»

Новини університету

За такою темою відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Організувала захід кафедра адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Відкрила конференцію проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко. Вона привітала учасників та наголосила, що питання безпеки дитини набуває особливої актуальності в умовах війни.

«Створення наукової платформи для діалогу, обміну актуальною інформацією щодо проблематики роботи з дітьми, які були вимушені покинути рідні домівки через збройну агресію рф, здійснення заходів, які направлені на адаптацію дітей на деокупованих територіях, діяльності підрозділів Національної поліції та інших дотичних інституцій в умовах воєнного стану та тимчасової окупації є необхідним кроком до підвищення безпеки дитини в усіх сферах її існування», – відзначила Лариса Наливайко.

До привітань долучилися помічник ректора з гендерних питань ДДУВС Ірина Грицай, доктор юридичних наук, професор та декан факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев.

Учасниками Всеукраїнської науково-практичної конференції стали понад 130 осіб. Серед них – науковці з Республіки Казахстан, українські науковці та здобувачі вищої освіти. Зокрема, участь у обговоренні взяли представники Департаменту персоналу та Департаменту моніторингу дотримання прав людини МВС, Управління ювенальної превенції Національної поліції України, Управління патрульної поліції в Полтавській та Закарпатській областях, Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області.

Долучилися і всі виші системи МВС, Університет митної справи та фінансів, а також волонтери та представники Ради адвокатів у Дніпропетровській області, громадських організацій, які здійснюють діяльність у сфері захисту прав та інтересів дітей.

За результатами проведення наукового заходу учасниками схвалені відповідні рекомендації щодо вирішення обговорюваних питань.

 

 


344