Курсанти ДДУВС відвідали виставку карикатур

Новини університету

Щорічно 1 квітня світ відзначає День сміху. З нагоди свята курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності завітали на виставку «Карикатура – наша зброя», що відкрилася днями у дніпровському Будинку мистецтв.

Організатори зазначають: виставка є засобом привернення уваги мешканців міста до гострих проблем сьогодення, а також одним зі способів протидії митців збройному нападу рф.

«Виставка карикатури зараз дуже актуальна, бо за допомогою цього жанру можна образно та яскраво передати ставлення художників до війни в Україні, до загарбників і їхніх дій», – зауважив ініціатор заходу, відомий карикатурист, керівник творчого об’єднання «ГОПАК» Віктор Родіонов.

Безсмертне почуття гумору століттями допомагало українцям не лише виживати в гіркі часи, а й перемагати найлютіших ворогів. Збереження цієї традиції є символом сили і незламності духу українського народу.

Експозиція налічує близько 100 робіт, виконаних 19-ма карикатуристами-професіоналами із 8-ми країн світу. Представлені тут і українські художники: з Києва, Бердянська, Здолбунова, Дніпра. До творчої акції надсилали роботи з міст Каунас та Шауляй (Литва), Праги (Чехія), Алма-Ати (Казахстан), Хайфи (Ізраїль), Порту (Португалія), Бостона (США).

Більшість графічних гумористичних малюнків не мають супроводжуючих слів чи підписів, тож курсанти мали змогу додумувати ідею автора самостійно. Курсантка Олександра Коваленко переконана: такі ілюстрації зрозумілі й без перекладу в будь-якій країні світу.

«Виставка справляє позитивне враження, адже завдяки таким карикатурам ми усвідомлюємо увесь біль і знущання, які завдала та продовжує завдавати нам країна-агресор. Проте ми дивимося на це з іншого боку – ми висміюємо ці ганебні вчинки. А сміх зберігає та підвищує наш бойовий дух у боротьбі з рф», – наголошує дівчина.

 

 


245