Без бар’єрів та за кермом: у ДДУВС пройшов тренінг по роботі з водіями з інвалідністю

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов тренінг щодо правил роботи з особами з інвалідністю. Під час заходу майбутні поліцейські вивчали особливості роботи з такими водіями та принципи надання їм необхідної допомоги .

Безбар’єрність – одне з ключових правил сучасного цивілізованого суспільства. Якщо за кермом людина з інвалідністю, поліцейські мають знати, як правильно та коректно працювати з нею та допомагати в разі необхідності. Днями у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов тренінг щодо правил роботи з водіями з інвалідністю.

Під час заходу працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки, інструктори практичного водіння Автошколи ДДУВС та здобувачі вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності дізналися про особливості роботи з водіями з інвалідністю.

Тренінг провели доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС, директор Автошколи для людей з інвалідністю Андрій Жбанчик та Ольга Волкова, голова громадської організації «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра».

Курсанти ознайомилися з конструкціями різних типів колісних крісел, способами їх складання й транспортування, технікою безпеки при роботі з ними, отримали методичні інструкції для викладачів автошколи тощо.

«Люди з інвалідністю живуть в ситуаціях, які мало зрозумілі іншим. Тому майбутні поліцейські мають розуміти як допомогти такій особі, як мінімум евакуювати й транспортувати. На тренінгу курсанти розглядали практичні кейси, як-от правильно допомогти сісти у візок чи переміститися за кермо автомобіля з ручним керуванням. Вивчали етикет поводження та спілкування з людьми з інвалідністю, адже це один із ключових моментів», – зазначив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС, директор Автошколи для людей з інвалідністю Андрій Жбанчик.

Тренінг організовано в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» кафедрою тактико-спеціальної підготовки спільно з Громадською організацією «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра».


305