Курсанти ДДУВС вдосконалюють навички з вогневої підготовки

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності взяли участь у практичному занятті з навчальної дисципліни «Вогнева підготовка». Майстер-клас для майбутніх правоохоронців провели запрошені працівники полку поліції особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області.

Заняття відбулось у бінарній формі. Практики детально зупинилися на особливостях виконання стрілецьких вправ зі швидкісної стрільби, а також вправ зі складною реакцією та в русі. Застосувати отримані знання одразу спробували у тирах університету: курсанти здійснювали стрільбу на короткі відстані (7-10 метрів) із застосуванням сучасної короткоствольної зброї – пістолету «Форт-14».

Це вже не перший подібний захід у стінах університету. Викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Юрій Великий зазначає: практико-орієнтовані навчальні дисципліни вимагають не лише відмінних теоретичних знань, але й чітко відпрацьованих алгоритмів дій. Аби практики змогли приділити увагу кожному здобувачеві, заняття такого формату організовують для кожного курсу та факультету окремо.

«Наше завдання – підготувати курсантів до реальної професії, навчити їх швидко та правильно орієнтуватися у складній оперативній обстановці. До того ж, це дуже своєчасний захід в умовах воєнного стану, він однаково захоплює як курсантів, так і самих гостей», – підкреслив викладач.

Планування таких зустрічей кафедра тактико-спеціальної підготовки ДДУВС здійснює у тісній співпраці з командиром полку поліції спеціального призначення ГУНП в Дніпропетровській області Володимиром Підгорним. Зокрема, вже мають ідеї щодо занять на полігонах університету із використанням автоматичної зброї, аби наблизити курсантів до більш реальних умов роботи поліцейського.

 

 


309