Клініцисти ДДУВС долучилися до масштабного наукового заходу

Новини університету

Фахівці юридичної клініки «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у конференції «Співпраця задля забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану».

Захід організований ГО «Асоціація юридичних клінік України» за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх».

Під час конференції було розглянуто питання співпраці задля забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану, правові потреби українців, що залишили своє місце проживання через війну, залучення юридичних клінік для правової допомоги переміщеним українцям.

Зазначимо, що наразі здобувачі-клініцисти під керівництвом викладачів-кураторів юридичної клініки «Істина» ДДУВС надають консультації з різних галузей права, включно з приводу вирішення правових питань учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, окрему групу становлять консультації за зверненням щодо допомоги родинам полонених, загиблих та зниклих безвісти.

Зокрема науково-педагогічні працівники університету, практики та здобувачі вищої освіти активно співпрацюють з Консультативним центром з питань забезпечення прав і свобод захисників України щодо надання правової допомоги.

 

 


239