Галерея, майстер-класи, друк на тканині: культурний вихідний курсантів ДДУВС

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності відвідали виставку «Залізні митці», організовану Дніпропетровським мистецько-художнім коледжем культури. Її змогли реалізувати завдяки гранту від ЄС.

Головною ідеєю створення галерейного простору стало відкриття нових талантів, забезпечення можливості вільного самовираження. Тож серед представлених робіт – графічні малюнки, плакати та інсталяції студентів коледжу, у тому числі зі спеціальності «Дизайн». Підтримали виставку і вже відомі дніпровські художники: Микита Гладких, Василь Теляшов, Сергій Бурбело та Леонід Антонюк.

Курсантка Олександра Коваленко розповідає: назва виставки «Залізні митці» свідчить про незламність українського духу, адже більшість робіт зосереджена на воєнній тематиці. «Художники виливають на папір те, що відбувається зараз в Україні, що вони відчувають та як бачать нашу перемогу. І кожен може знайти свою думку в чиїйсь іншій інтерпретації. Також ми спробували себе в ролі митців, створивши власні патріотичні роботи. Це викликало бурю позитивних емоцій», – поділилася дівчина.

Окрім численних картин, галерея пропонує серію художніх майстер-класів, зокрема, з петриківського розпису. Курсантів також навчили роботі на офортному станку: з його допомогою кожен може створити індивідуальний дизайн. Під керівництвом викладачів коледжу майбутні правоохоронці власноруч надрукували зображення на тканині. Для практики обрали український тризуб.

На завершення прослухали лекції трьох відомих українських митців: Василя Одрехівського, Костянтина Зоркіна та Андрія Цоя. Художники зазначили, що головною мотивацією написання картин воєнної тематики є підсилення бойового духу народу та збір грошей на допомогу ЗСУ.

 

 


209