До Міжнародного дня англійської мови у ДДУВС пройшла конференція національного рівня

Новини університету

Всеукраїнська науково-практична конференція «Молодь і світова співпраця» в очно-дистанційному форматі відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід був присвячений Міжнародному дню англійської мови в ООН, а організували його фахівці кафедри українознавства та іноземних мов. Долучилися до англомовного наукового обговорення понад 70 науковців та здобувачів вищої освіти.

Модератором конференції стала старша викладачка кафедри українознавства та іноземних мов Марина Ірчишина.

Із вітальним словом до учасників звернулася проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

«Англійська мова входить до трійки найпоширеніших у світі. З її допомогою спілкується третина населення планети, а також це офіційна мова багатьох міжнародних організацій. Поширення використання англійської як однієї з шести мов ООН, залучення суспільства до багатомовності – це основна мета сучасної людини», – зазначила Лариса Романівна. Зокрема наголосила на тому, що метою заходу стало обговорення проблематики та напрямів подальшого розвитку іноземної мови професійного спрямування.

Побажав учасникам наснаги та розвитку власних професійних здібностей директор Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Владислав Лазарєв.

Традиційно підтримали конференцію та взяли активну участь представники таких установ та організацій: Львівський державний університет внутрішніх справ (м. Львів); Сумська філія Харківського університету внутрішніх справ (м. Суми); Тернопiльський національний медичний університет iменi I. Я. Горбачевського (м. Тернопіль); Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка (м. Кам’янець-Подільський); Комунальний заклад «Харківська гуманітарна-педагогічна академія» Харківської обласної ради (м. Харків); Херсонський державний університет (м. Херсон); Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» (м. Полтава); Луганський навчально-науковий інститут імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Івано-Франківськ); Університет державної фіскальної служби України (м. Ірпінь).

За результатами проведення конференції учасниками заходу схвалені рекомендації щодо вирішення обговорюваних проблемних питань.

 

 


241