Затримали правопорушника, допомогли постраждалому: курсанти ДДУВС зупинили вуличну бійку

Новини університету

Сутичка між двома чоловіками сталася біля торгівельного центру «Нагорний», куди й прямували майбутні правоохоронці.

У вільний час курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Євген Сумін та Олександр Бондаренко вирушили придбати канцелярію. Аж раптом – натрапили на бійку.

«Ми одразу помітили двох чоловіків, які почали штовхатися біля заднього входу до ТРЦ. Один із них двічі вдарив другого у голову: постраждалий втратив рівновагу та впав на бруківку», – розповідає Олександр Бондаренко. Курсанти миттєво підбігли до місця події, усними вказівками наказали правопорушнику залишатися на місці.

«Він збирався тікати, але за нашою командою зупинився. Тож ми пред’явили посвідчення, взяли чоловіка під руки та повернули назад, наказавши чекати приїзду правоохоронців. Натомість почали надавати потерпілому домедичну допомогу», – поділився Євген Сумін.

Хлопці зазначають: від отриманих ушкоджень у чоловіка була пробита голова, тривала сильна кровотеча. Курсанти попросили небайдужих громадян надати вату та бинти, після чого поклали постраждалого у стабільне бокове положення і наклали пов’язку – так, як вчили в університеті. Після чого дочекалися приїзду лікарів.

З телефону очевидців курсанти викликали наряд поліції та особисто передали правопорушника поліцейським.

 

 


265