У ДДУВС обговорили питання корупційних ризиків

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся регіональний круглий стіл «Виявлення корупційних ризиків у діяльності МВС в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення України». Наукову зустріч провели за підтримки МВС України, співорганізатором виступив Львівський державний університет внутрішніх справ.

Із вітальним словом до учасників звернулися начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук, ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко та ректор ЛДУВС полковник поліції Роман Благута.

«Ми повинні ще більш відповідально ставитися до антикорупційних заходів в Україні для мінімізації корупційних ризиків у системі МВС України. Адже умови сьогодення показали, наскільки важливим є забезпечення та підтримання правопорядку всередині країни», – наголосив Андрій Євгенович.

Проректор ДДУВС Лариса Наливайко відзначила, що питання запобігання корупції набувають особливої актуальності в умовах війни. Вона висловила надію на подальшу співпрацю з науковцями та громадськістю у цьому напрямку.

До заходу долучилось близько 120 осіб від Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, закладів та установ, що належать до сфери управління МВС.

Учасниками заходу обговорювалися питання виявлення корупційних ризиків у діяльності МВС, міжнародні стандарти протидії корупції у діяльності сектору безпеки і оборони. Були розглянуті особливості діяльності антикорупційних органів в умовах військового стану, застосування антикорупційних практик та питання реалізації Міністерством внутрішніх справ України державної антикорупційної політики, впровадження принципів доброчесності.

За результатами обговорення учасниками прийняті відповідні рекомендації та пропозиції до законодавчих нормативно-правових актів, які надалі будуть надіслані до Міністерства внутрішніх справ України та інших державних установ.

 

 


428