Навчання з практиками: курсанти ДДУВС відвідали установу виконання покарань №4

Новини університету

Курсанти ННІ підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали Дніпровську установу виконання покарань №4, раніше відому як СІЗО. Там вони дізналися про роботу закладу, а також побачили те, що вивчали під час академічних занять.

З метою поглиблення теоретичних знань з дисципліни «Кримінальний процес» доценткою кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Аліною Гаркушею, а також професорками кафедри Оленою Солдатенко та Вікторією Рогальською організовано відвідування установи виконання покарань. Курсанти завітали до установи, раніше відомої як слідчий ізолятор.

Під час відвідування наголошувалося, що в установі утримуються особи, відносно яких застосовано запобіжний захід тримання під вартою; особи, що відбувають покарання за нетяжкі злочини, а також ті, що засуджені до довічного покарання. Перебування у таких місцях означає, що деякі особи позбавлені лише волі і не мають обмежуватися у належних умовах утримування.

«Майбутні слідчі, оперативники мають знати деталі своєї майбутньої роботи – який спецконтингент утримується, умови перебування та особливості діяльності установи, зокрема в умовах воєнного стану. Впевнена, користь від таких занять є більшою, ніж просто в аудиторіях. Тому що курсантам цікаво. Нас, викладачів, це завжди мотивує ініціювати такого роду заняття», – зазначила Аліна Гаркуша.

Тамтешні працівники розповіли здобувачам вищої освіти про роботу установи. Так, курсанти мали змогу побачити будівлю, де окремі засуджені за нетяжкі злочини відбувають покарання, а також кабінет слідчого, у якому безпосередньо проводяться процесуальні дії.

«На лекціях та семінарах ми вивчаємо все в теорії. А під час відвідування установи поспілкувалися з працівниками, дізналися, як на практиці працює нормативно-правова база, укладаються необхідні документи, коли ведуться слідчі дії зі спецконтингентом. Вважаю, це практичне заняття було корисним для нас, як для майбутніх фахівців», – поділилася курсантка Валерія Нікітіна.


471