Усе про кіберзахист – від практикуючих спеціалістів

Новини університету

Поняття та навички цифрової безпеки – справжній «маст-хев» для сучасного суспільства. Розумітися на тонкощах захисту персональної інформації чи безпечних операціях в інтернеті – обов’язок не лише правоохоронця, а й звичайного пересічного громадянина. Розширювали свої знання з питань протидії кіберзлочинності і курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Тематичну лекцію організували для курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності. Порадами про те, як уберегти себе у кіберпросторі поділився запрошений спікер, начальник відділу організації технічного супроводження Управління протидії кіберзлочинності у Дніпропетровській області капітан поліції Дмитро Данченко.

У рамках лекції практик детально зупинився на ключових видах кіберзлочинів, надав поради, як не стати жертвою інтернет-шахраїв, фішингу чи російської пропаганди. Окремо зупинився на питаннях двофакторної аутентифікації та правильності підбору паролів – такі знання допоможуть курсантам захистити свої сторінки та акаунти у соціальних мережах.

Зустріч супроводжувалася жвавим обговоренням: курсанти цікавилися процедурою працевлаштування у підрозділи кіберполіції, її структурою, повноваженнями та сферою діяльності.

«Я вважаю, що сьогодні важливо підіймати питання кібербезпеки та розповідати про способи захисту. Адже навіть зараз, у важкий для країни час, знаходяться ті, хто прагне нажитися на чужих помилках і необережності. Дмитро Валерійович розширив наші знання у сфері кібербезпеки, розповів про можливості та перспективи у роботі кіберполіцейських та що являє собою цей міжрегіональний територіальний орган», – поділилася курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Марія Хлівна.

 

 


237