Відкриті науково-практичні лекторії – за участі фахівців ДДУВС!

Новини університету

Кафедра кримінального процесу та стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стала співорганізатором циклу відкритих науково-практичних лекторіїв на актуальні тематики з кримінального процесуального права.

Перший лекторій відбувся у межах святкування Дня науки та був присвячений впровадженню процесуального інтерв’ю у діяльність органів досудового розслідування.

Спікерами заходу стали професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань університету Вікторія Рогальська, доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін ЛьвДУВС Оксана Броневицька та представник НАБУ, старший детектив Віталій Кабаєв. Модератором наукового заходу виступив професор кафедри поліцейської діяльності ЛННІ ім. Е.О. Дідоренка ДонДУВС Артем Коваленко.

Серед учасників лекторію – здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники усіх ЗВО системи МВС України.

Так, Вікторія Рогальська розповіла про поняття та призначення процесуального інтерв’ю, окреслила шлях, який вже пройдено національною групою експертів щодо його впровадження у діяльність органів досудового розслідування, зокрема слідчих Національної поліції та детективів НАБУ. Ще з 2018-го року викладачка є членом експертної групи з впровадження практик процесуального інтерв’ю.

Доповідь Оксани Броневицької була присвячена моделям процесуального інтерв’ю та міжнародному досвіду його застосування, у тому числі – під час розслідування воєнних злочинів міжнародними слідчими групами для Міжнародного кримінального суду. Віталій Кабаєв зосередив увагу слухачів на стані впровадження цієї методики у діяльність НАБУ, а також на особливостях її застосування під час розслідування кримінальних проваджень, підслідних НАБУ.

«Наступний лекторій плануємо провести вже у червні: його присвятимо особливостям використання журналістських розслідувань у кримінальному провадженні, а також взаємодії з громадськістю під час розслідування кримінальних правопорушень, зокрема й воєнних злочинів. Запрошуємо приєднуватися усіх бажаючих! Слідкуйте за анонсами», – наголосила Вікторія Рогальська.

 

 


433