Стоп-корупція! У ДДУВС з курсантами провели тематичні заняття

Новини університету

Що таке корупція, її ознаки, як запобігти та боротися. Про це дізналися курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під час тематичних занять. Низка таких заходів розпочалася і триватиме надалі.

Протидія корупції та боротьба з нею – важливе завдання кожного свідомого громадянина України. Тим більше тих, хто обрав своїм фахом правоохоронну діяльність. Тому здобувачі вищої освіти першого курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали заняття з цієї теми.

Вони дізналися про антикорупційні інституції держави, зокрема про Національне агентство з питань запобігання корупції, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Державне бюро розслідувань тощо. Тематичні заняття для курсантів першого курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції провів уповноважений з антикорупційної діяльності ДДУВС Руслан Лупир.

Антикорупційний уповноважений детально зупинився на особливостях діяльності профільних інституцій, зробив акцент на актуальності боротьби з корупційними проявами особливо в умовах війни. Окремо розглянули практичні міні-кейси з визначення корупційних діянь та познайомили курсантів з поняттям викривача корупції.

«Реалізація стратегії державної антикорупційної політики, впровадження принципів доброчесності у навчальному закладі відбувається згідно з прийнятою антикорупційною програмою Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на 2023-2025 роки. А розібратися, що таке корупція, виявити її та повідомити про неї, жити у вільній країні без цього явища – обов’язок не тільки майбутніх правоохоронців, але й звичайного пересічного громадянина. Тому ця тема для нас важлива і актуальна», – зазначив Руслан Лупир.

 

 


411