У ДДУВС творчо вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Новини університету

Циклічність історії та досвід поколінь. Про це курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зробили мистецьку акцію. Вони присвятили її Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Як усе пройшло – читайте далі.

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні курсанти провели творчий захід. Вони назвали його «Історія циклічна. Пам’ять крізь роки».

Підготував акцію колектив Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

На заході був присутнім ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко й співробітники навчального закладу.

На початку заходу всі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Публіка почула пісні та вірші й послухала гру на музичних інструментах.

Усі номери супроводжувалися історичною довідкою, яка переплітала цикл кривавих подій та історії життя тих, хто його поклав за щасливе майбутнє.

Цікавою виявилася театралізована постановка діалогу батька з сином, коли вони начебто переглядають фотографії часів Другої Світової та сучасної воєн, обговорюючи минуле й сьогодення. Герої виступу порівняли, як воювали їхні предки та нині боронять Україну наші захисники.

«На жаль так сталося, що на нашій території відбувається вже не одна така жахлива подія, як війна. Історія України налічує багато кривавих подій, такі як німецько-радянська війна та теперішня агресія рф проти нашої держави. Ми згадуємо про жертви як тодішні, так і нинішні. Своїм арт-заходом ми проводимо тонку грань між сторіччями. Завжди на першому місці була людина та її життя. І в сьогоднішній постановці ми наголошуємо на трагедії тогочасності та наслідках до яких вона призвела», – поділилася організаторка творчого заходу, курсантка ДДУВС Вікторія Горобець.

 

 


262