Творчий уікенд: курсанти ДДУВС відвідали художню виставку

Новини університету

«Спека. Сирена. Кава». Таку назву отримала експозиція дніпровського художника Сергія Алієва-Ковика, яка нещодавно відкрилася у місцевому артпросторі «7-ме небо». Побачити картини завітали і курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Серія «Спека. Сирена. Кава» народилася під час війни. Ще минулого літа художник робив замальовки, сидячи за чашкою кави у самому центрі міста, на Європейській площі. Його герої – звичайні перехожі, що поспішають у звичних справах попри постійні повітряні тривоги. Митець зазначає, що близькість «абсолютної смерті» стає для містян ніби звичною: під звуки сирен вони вже не змінюють власні маршрути, не полишають буденних завдань. Тож і самі картини перетворилися на виклик смерті, її тотальне заперечення. Коли робіт назбиралося більше тисячі, Алієв-Ковик почав готувати виставку.

Курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Лілія Голобородько відзначає: їй дуже сподобався задум автора.

«Він зобразив життя людей під час війни у досить цікавий та неформальний спосіб, через свої картини передав реалії життя українців та незламність народу у цей важкий період. Особливо запам’ятався блок «Акації на Грушевського»: його натхненням стали дев’ять старих, кремезних дерев у центрі міста. Митець зображає цих велетнів монументально та життєстверджувально», – розповідає дівчина.

Мистецтво Алієва-Ковика надихнуло і самих курсантів, ще раз нагадавши про міць та нескореність української нації, її силу духу та віру у краще майбутнє. Тож до культурних подій Дніпра майбутні правоохоронці долучатимуться й надалі.

 

 


239