Цифровізація – тренд часу

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла лекція про використання цифрових інструментів у юридичній роботі. Здобувачі вищої освіти дізналися про новітні підходи до свого фаху, які все більше впроваджуються в практику сучасними правниками.

Спікеркою заходу стала випускниця ДДУВС, а нині практикуюча адвокатка Христина Ключенкова. Вона в професії вже 10 років і постійно використовує цифрові технології для оптимізації роботи. За словами експертів, це значно полегшує процес.

Знайомі студентам і курсантам чат-боти теж відносяться до цифрових технологій. Корисні юристам ресурси мають вужчу спеціалізацію й сторонньому користувачеві навряд чи стануть у пригоді.

На лекції обговорили правильне користування інтернет-ресурсами і те, як можна ефективно використовувати цифровий інструментарій правника. За діджитал-підходом майбутнє, переконані здобувачі вищої освіти.

«У сучасному світі інформаційні технології все впевненіше посідають важливе місце. Ми розглянули чат-боти, корисні для юристів. Вони є як у відомих месенджерах, так і на спеціалізованих порталах. Окремо розглянули програму «Електронний суд». Це такий інструмент, коли, наприклад, адвокат може подавати документи в ту чи іншу судову установу, не відсилаючи їх поштою. Тим самим забезпечується краще збереження матеріалів – їх елементарно не втратять під час пересилання. Також зберігається час», – поділилася враженнями від лекції студентка 3 курсу ДДУВС Дар’я Демиденко.

 

 


228