Науковець ДДУВС пройшов навчання зі сфери розслідування Dark Web у Будапешті

Новини університету

У Будапешті пройшов регіональний тренінг з навчання на курсі «Dark Web Investigations, Electronic Evidence and Cryptocurrencies». ДДУВС представив завідувач кафедри економічної та інформаційної безпеки ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Андрій Гребенюк.

Dark Web та криптовалюти – маловивчений кластер Всесвітньої мережі. Правоохоронцям потрібно досконало знати цю сферу, аби запобігти злочинам, які можуть бути скоєні з використанням вказаних інструментів.

У червні в столиці Угорщини Будапешті пройшов регіональний курс «Розслідування темної мережі, електронні докази та криптовалюти». Його організували в контексті реалізації проєкту TOPCOP (Навчання та оперативне партнерство для боротьби з організованою злочинністю в регіоні Східного партнерства з Європейським Союзом). Захід зібрав учасників з України, Молдови, Вірменії, Грузії та Азербайджану. Від нашої держави приїхали представники з ДДУВС, ХНУВС та НАВС.

«Метою тренінгу було вдосконалення знань та професійних навичок у сегменті розслідувань «Dark web, electronic evidence and cryptocurrency».  Навчання було направлено на створення чіткого уявлення про останні тенденції кіберзлочинності, найпоширеніші форми кібератак і роль міжнародного співробітництва в досягненні успішного кіберрозслідування», – зазначив Андрій Гребенюк.

Курс проходив у штаб-квартирі Міжнародного навчального центру NOK у Будапешті. Інструкторами працювали фахівці навчальних закладів угорської поліції. По завершенні навчання усі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


361